lördag 12 augusti 2017

Eländet i Brasilien

Jag talade just med Joselito Crispim som är i besök i Sverige med kulturföreningen Bagunçaço. Han beskriver att Brasilien är i en existentiell kris. Medelklassen vill inte längre kännas vid de fattiga, det sker nu mycket tråkiga förändringar. Han kan inte säkert säga att Lula är helt igenom ren men rättegången och domen mot honom har ett motiv, att hålla honom borta från presidentposten. Lula har till skillnad mot många andra brasilianska politiker en vilja att förbättra och har inga personliga vinstambitioner. Kongressen däremot är djupt korrumperad, det kan vi se nu när Temer skänker bort pengar och ämbeten för att få kongressens röster  och inte bli straffad trots att det är uppenbart att han är korrumperad.

Joselito ser det som att det finns ett intresse av att försöken att skapa en något mer rättvis stat i Brasilien hotade att bli ett internationellt exempel.

De kommer förresten till Stockholm nästa helg då jag ordnar en liten fest hemma hos mig den 18/8. Det är ganska fullt men vill du komma ring till mig på 0708-927034 och kolla läget?

1 kommentar:

  1. hej Lennart!

    Kul med Bagunfesta! Kommer gärna och träffar dig och Joselito :)
    Dagen efter festen, på lördagen, är det Rub'a'dub festival i Vinterviken. baguncaco skulle säkert få spela där, kanske inget betalt men bra publik och PR.
    Hälsar
    Laura och Tom

    SvaraRadera